W styczniu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:

Prosimy o Twój 1%. Dzięki Tobie będzie mogła trwać nasza muzyczna przygoda.

Coroczne jasełka ze Szkołą przysposabiającą do pracy z ulicy Tynieckiej

Dodane 19.12.2019, 16:40

17 i 18 grudnia jak co roku pomagaliśmy uczniom Szkoły Przysposabiającej do Pracy nr 5 z Centrum dla Niewidomych przy ulicy Tynieckiej w Krakowie w przygotowaniu przedstawienia jasełkowego. Pierwszy występ odbył się w Centrum dla Niewidomych dla jego uczniów i nauczycieli, drugi w Centrum Młodzieży przy ulicy Krupniczej, gdzie mogliśmy również obejrzeć przedstawienia innych ośrodków. Zawsze chętnie włączamy się w tę inicjatywę swoimi siłami i energią. Nasza pani prezes Monika Flaga przygotowała uczniów, aby mogli jak najpiękniej zaprezentować się przed publicznością oraz wcielała się w różne role. Wiceprezes Adrian Wyka nagłośnił pierwsze przedstawienie, a na każdym pełnił rolę basisty. Karol Radwan zadbał o piękne akompaniamenty, tym razem kolęd tradycyjnych, a Mateusz Popis wprawiał wszystkich w odpowiedni rytm grając na cajonie. Nasze wokalistki Agnieszka Łozińska i Natalia Lewandowska pomagały w anielskim śpiewaniu. Uczniowie wypadli wspaniale, a my byliśmy niezwykle wzruszeni włożonym przez nich wysiłkiem i szczerym zaangażowaniem. Już cieszymy się na współpracę z uczniami w kolejnym roku.

Galeria zdjęć TU i TU