W lipcu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:
10 zł. Dla Ciebie kawa mniej, dla nas ogromna pomoc. Podaruj teraz!

IV Wielki Koncert Kolęd 2018 – Szukamy stajenki

Dodane 04.01.2018, 9:19
Plakat zapraszający na koncert

Już po raz czwarty na scenie Klubu 6 Brygady Powietrznodesantowej w Krakowie 14 stycznia o godzinie 17:00 spotkają się wspaniali soliści, muzycy i przyjaciele z Fundacji Artystycznej Cantito. Jak co roku specjalnie przygotowany na tę okazję materiał muzyczny, składający się z pięknych polskich pastorałek i utworów świątecznych przeplatanych wierszami i tekstami świątecznymi, wykona 12-osobowy zespół muzyczny, w skład którego wchodzą profesjonalni muzycy, jak i amatorzy pasjonaci, Wokaliści i instrumentaliści, osoby niewidome jak i pełnosprawne. Wśród bogatego instrumentarium tegorocznego koncertu będzie można usłyszeć fortepian, perkusję, gitarę basową, ale także skrzypce, flet i po raz pierwszy obój, czy duduk.

Płynąc przez dźwięki pastorałek takich artystów, jak: Jacek Kaczmarski, Piotr Rubik, Andrzej Piaseczny, czy Andrzej Korycki i Dominika Żukowska, będziemy przemierzać muzyczny świat szukając stajenki, gdzie kwili Dziecina. Tegoroczne utwory w niezwykły sposób przypomną nam radość, która tak niedawno nastała w naszych sercach i domach z okazji Bożego Narodzenia.

W Klubie 6 Brygady Powietrznodesantowej, przy ul. Zyblikiewicza 1 w Krakowie, który od lat wspiera naszą działalność, taki koncert musi zabrzmieć wyjątkowo. Nie może zabraknąć tam Państwa.

Spotkajmy się więc 14 stycznia o godzinie 17:00 na kolejnym wielkim wspólnym kolędowaniu z Fundacją Artystyczną Cantito.

Koncert jest bezpłatny, jednak podczas koncertu będzie prowadzona zbiórka publiczna na dalsze działania Fundacji.

Spędźcie ten czas właśnie z nami!

Zapraszamy!