W listopadzie na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:
NAWET NIEWIELKA KWOTA POTRAFI ZMIENIĆ ŚWIAT DRUGIEGO CZŁOWIEKA. PODARUJ TERAZ!

Koncert na gali fundacji Vital

Dodane 28.03.2017, 17:32

Dnia 27 marca Fundacja Cantito miała przyjemność swoim koncertem uświetnić galę zorganizowaną przez fundację Vital w celu wyrażenia wdzięczności i rozdania kart Info-med honorowym partnerom tego projektu.

Istotą przedsięwzięcia jest rozpropagowanie wśród mieszkańców naszego miasta kart podstawowej informacji medycznej; małych dokumentów (wielkości dowodu osobistego, mieszczących się w portfelu), w których znajdą się podstawowe informacje na przykład o przebytych chorobach czy operacjach, wszczepionych implantach lub uczuleniach na określone leki.

Również podopieczni Fundacji Artystycznej Cantito otrzymali blankiety do rozdania swoim rodzinom i znajomym.

Jesteśmy dumni, że możemy wesprzeć artystycznie tak ważny dla miasta projekt.

Mamy nadzieję, że karty Info-med w znaczący sposób przyczynią się do szybszego ratowania życia i zdrowia zwłaszcza starszych Krakowian.