Skórki: Niebieska Większy kontrast
Witamy na oficjalnej stronie Festiwalu organizowanego przez Fundację Artystyczną Cantito.
V Ogólnopolski Festiwal Piosenki Krakowskiej odbędzie się w dniach 16-17.06.2018 r. w Krakowie. Przyjmowanie zgłoszeń zakończy się - 15 maja 2018! Zachęcamy do wsparcia!
Więcej informacji na tej stronie lub naszym fanpage na Facebooku pod tym adresem. Do zobaczenia w Krakowie!
AKTUALNOŚCI IDEA ZGŁOSZENIA PARTNERZY PYTANIA I ODPOWIEDZI KONTAKT FUNDACJA ARTYSTYCZNA CANTITO

Pliki do pobrania:

Regulamin

IDEA

Ogólnopolski Festiwal Piosenki Krakowskiej ma na celu propagowanie dorobku muzycznego związanego z Krakowem oraz krakowskimi artystami. Myśl, jaka przyświecała nam podczas tworzenia tej idei to chęć pokazania, że wiele gwiazd polskiej sceny ma bardzo dużo wspólnego z wspaniałym miastem królów, jakim jest Kraków.

Chcemy, aby uczestnicy mogli wykazać się nie tylko umiejętnościami muzycznymi, ale również zdolnością wyszukiwania pięknych utworów związanych z Krakowem i prezentacją ich szerszej publiczności. Liczymy również, że uczestnicy zaskoczą nas własnymi opracowaniami i aranżacjami piosenek i dzięki temu tchną w nie nowe życie. Zależy nam na tym, aby w naszym Festiwalu wzięli udział także artyści z różnymi niepełnosprawnościami, dzięki czemu będą mieli możliwość nie tylko pokonywania własnych słabości, ale także integrację z innymi uzdolnionymi uczestnikami.

Mamy nadzieję, że wymiana doświadczeń podczas Festiwalu wszystkim artystom pozwoli w dalszym ciągu się rozwijać, a miasto Kraków będzie być może słynąć jako kolebka gwiazd wielkiego formatu.