W lipcu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:
10 zł. Dla Ciebie kawa mniej, dla nas ogromna pomoc. Podaruj teraz!

Relacja z recitalu

Dodane 17.10.2017, 12:27

15 października 2017 r. Fundacja Artystyczna Cantito wraz z przyjaciółmi wzięła udział w recitalu dyplomowym naszej prezes - Moniki Flagi. Odbył się on w Klubie 6 Brygady Powietrznodesantowej przy ul. Zyblikiewicza 1 jako podsumowanie i zakończenie dwóch lat nauki w Szkole Wokalno-Aktorskiej.

Od komisji oceniającej występ wokalistka otrzymała ocenę celującą, co świadczy o wysokim poziomie artystycznym.

W tym szczególnym dniu kibicowało Monice bardzo wiele osób – rodzina, przyjaciele, znajomi, również ze Szczecina, Mazur, czy Łodzi, a także obcy jej życzliwi ludzie, chcący być z nami i wysłuchać wspaniałego koncertu.

Wieczór ten stał się dla Moniki bardzo osobisty i wyjątkowy. Przepięknie, emocjonalnie i wzruszająco wykonała bardzo bliskie sercu piosenki, przeplatając je opowieściami z życia. Tymi dla niej najcenniejszymi: o szczęściu z powodu znalezienia oddanego męża, a potem pojawieniu się na świecie i wspólnym wychowywaniu cudownego syna, a także o swojej muzycznej i zawodowej drodze.

Na scenie wspierali ją znakomici muzycy: Anna Wrona przy fortepianie, będąca także kierownikiem muzycznym recitalu. Poza nią kwartet smyczkowy Andante w składzie: pierwsze skrzypce Anna Cygal, drugie skrzypce Paulina Biegaj, altówka Adrianna Kochanowicz, wiolonczela Krystyna Woźniak. Na perkusji i fortepianie - wieloletni przyjaciel Fundacji - Grzegorz Dowgiałło, gitarzysta Łukasz Dziuba, klarnecista Jarosław Sroka, akordeonista Kacper Tracz, kontrabasista Krzysztof Kapelańczyk. W tak doborowym towarzystwie koncert musiał przynieść naszej wokalistce sukces.

Poza sceną więc gratulacjom nie było końca.

Jesteśmy dumni z tego, że Monice po raz kolejny udało się osiągnąć postawiony sobie cel i czekamy na kolejne punkty na jej muzycznej drodze, które zapowiedziała. Monika jest wspaniałą wizytówką naszej Fundacji i cieszymy się, że od lat stoi na naszym czele.