W listopadzie na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:
NAWET NIEWIELKA KWOTA POTRAFI ZMIENIĆ ŚWIAT DRUGIEGO CZŁOWIEKA. PODARUJ TERAZ!

Spotkanie absolwentów podczas obchodów 70-lecia SOSW w Krakowie

Dodane 30.10.2018, 12:57

27 października mieliśmy wielką przyjemność zaprezentować się podczas uroczystego koncertu absolwentów Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących przy ulicy Tynieckiej 6 w Krakowie. Była to ważna uroczystość, ponieważ szkoła obchodziła swoje siedemdziesięciolecie.

Wykonaliśmy cztery utwory, za które publiczność nagrodziła nas gromkimi oklaskami. Ostatnia piosenka, „Róbmy swoje” z repertuaru Wojciecha Młynarskiego, została wykonana w powiększonym składzie. Zaśpiewaliśmy ją bowiem wspólnie z nauczycielami, którzy są równocześnie absolwentami ośrodka. Lubimy wyzwania i było to dla nas wielkie przeżycie, ale także duża przyjemność. Kolejny raz okazało się, że muzyka łączy pokolenia.

Bardzo dziękujemy, że mogliśmy wystąpić podczas tak ważnego wydarzenia i mamy nadzieję na kolejne zaproszenia.