W październiku na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:

Święto Ośrodka dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących w Krakowie

Dodane 25.09.2017, 19:15
Kadr z artystycznej części akademii. Na scenie znajduje się osiem osób. Mężczyzna gra na fotepianie, sześć osób stoi, za nimi siedzi kobieta.

22 września Fundacja Artystyczna Cantito uczestniczyła w Święcie Szkoły w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących przy ulicy Tynieckiej 6.

Najważniejszym punktem programu było ślubowanie klas pierwszych. Jak to zwykle bywa podczas takich wydarzeń, młodzi uczniowie wstępujący w środowisko szkolne są witani przez starszych kolegów, ale także sami chcą się dobrze zaprezentować. W tym roku za oprawę muzyczną i przygotowanie pierwszaków odpowiedzialna była między innymi Prezes naszej Fundacji, a także nauczyciel w SOSW Monika Flaga. Natomiast Karol Radwan, nasz niezawodny akompaniator, podczas całego wydarzenia służył młodym artystom swoimi pianistycznymi umiejętnościami i zagrał hymn Ośrodka.

Cieszymy się, że reprezentacja naszej Fundacji mogła wziąć udział w tym wydarzeniu i liczymy na kolejne zaproszenia.