We wrześniu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:

Jeśli podoba Ci się to co robimy, wesprzyj nas dowolną kwotą. Tylko dzięki Tobie będziemy mogli dalej występować.

To już 3 lata

Dodane 19.06.2015, 21:23

W dniu dzisiejszym minęły 3 lata odkąd Nasza Fundacja zaistniała i zaczęła realizować cele, które sobie postawiła. To właśnie 19 czerwca 2012 roku otrzymaliśmy wpis do Krajowego Rejestru Sądowego i zaczęliśmy prężnie działać na rzecz niepełnosprawnych artystów. Te 3 lata to okres ciężkiej pracy, aby nasze ideały i zamierzenia przebiły się do opinii publicznej oraz aby możliwe było jak najszersze wspieranie uzdolnionych osób niepełnosprawnych. W tym okresie zagraliśmy ponad 100 koncertów, odwiedziliśmy takie miejscowości, jak: Busko-Zdrój, Solec-Zdrój, Krynica-Zdrój, Muszyna, Ustroń, Zakopane, Ustronie Morskie oraz wiele innych. Pomogliśmy wydać i wypromować 2 płyty audio. Pozwoliliśmy zaprezentować swoje talenty artystyczne ponad 15 osobom. Na swoim koncie mamy takie cykliczne projekty jak: Ogólnopolski Festiwal Piosenki Krakowskiej, czy wakacyjne warsztaty artystyczne „Wypoczynek z muzyką”. Na bieżąco prowadzimy mniejsze zajęcia warsztatowe, bierzemy udział w różnych wydarzeniach kulturalnych oraz ciągle koncertujemy w rozmaitych miejscach Polski. Nasi Podopieczni zdobywają nagrody w festiwalach i przeglądach piosenki w całym kraju. Bierzemy udział w różnych imprezach charytatywnych np. dla Małopolskiego Hospicjum, czy dla uczniów Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących w Krakowie.

Wszystko to jest możliwe dzięki Wam drodzy Państwo, osobom, które w swoim życiu znajdują czas i chęć wspierania ludzi potrzebujących. To Wy sprawiacie, że nasze priorytety nabierają realnych kształtów. To dzięki Wam mamy siłę do dalszej pracy dla młodych, niepełnosprawnych artystów i wierzymy, że to, co przyświecało nam na początku naszej drogi, w dalszym ciągu jest aktualne i potrzebne społeczeństwu i przez społeczeństwo akceptowane. Podczas tych wszystkich koncertów, gdy spotykamy się z ciepłymi słowami, wyciągniętą dłonią do pomocy oraz uśmiechem na waszych twarzach czujemy, że to co robimy jest właściwe.

Cieszymy się ogromnie, że nasza Fundacja tak dobrze się rozwija i mamy nadzieje, że dalej dzięki ludziom o wielkich sercach będziemy wstanie realizować kolejne przedsięwzięcia.

Dziękujemy, że jesteście z nami!

Dla Was wszystkich i dla nas 100 lat!