Utwory czyli OSIĄGNIĘCIA

Każdy artysta prezentuje swoim fanom twórczość, nasza Fundacja, jako Artystyczna, również ma na swoim koncie mnóstwo projektów, każdy z nich traktujemy jako osobną kompozycję, do której wkładamy całe serce, talent, pasję i do realizacji których przykładamy się z całych sił.
Poniżej prezentujemy to, co nam się udało stworzyć przez ostatnie lata.

4 Koncert charytatywny dla Ani Wojtachnio i podopiecznych fundacji Agape - 29 października 2016

Partnerzy:

• Fundacja AGAPE

Cele:

• Wsparcie podopiecznych Fundacji AGAPE
  • Zbiórka środków na turnus rehabilitacyjny
  • Prezentacja podopiecznych Fundacji Cantito
  • Prezentacja umiejętności wokalnych
  • Integracja i rewalidacja

29 października 2016 r. w budynku Miastoprojektu mieliśmy przyjemność zagrać koncert charytatywny dla Ani Wojtachnio i podopiecznych fundacji Agape. Był to już 4 koncert charytatywny, podczas którego obok muzycznych prezentacji zaproszonych artystów, prowadzona była zbiórka do puszek oraz licytacje wielu cennych przedmiotów. Na wydarzenie to dotarło mnóstwo ludzi, którzy chcieli wesprzeć ten szczytny cel, nie tylko finansowo, ale także swoją obecnością pokazać, że dostrzegają potrzeby ludzi niepełnosprawnych.

Dzięki Państwa szczodrości, w trakcie koncertu udało nam się zebrać kwotę 3180 ZŁ. Środki te przyczynią się do spełnienia marzenia Ani i jej niepełnosprawnych przyjaciół pozwalając im wyjechać na turnus rechabilitacyjny, który zwiększy szansę poprawy sprawności fizycznej oraz będzie świetną okazją do przebywania we własnym gronie, rozmów i integracji.

Podopieczni Fundacji Cantito to także osoby niepełnosprawne, dlatego tym chętniej włączamy się w takie wydarzenia, czując ich głęboki sens.

Wspaniale jest grać dla pełnej sali ze świadomością, że przy okazji tego, co kochamy najbardziej, czyli dzielenia się z Państwem naszą muzyczną pasją i wrażliwością, możemy jeszcze pomagać ludziom w potrzebie. Koncerty takie dodają nam mnóstwo energii do dalszego działania i pozwalają patrzeć w przyszłość z przekonaniem, że wszystkie założone przez nas cele są do zrealizowania.

Fundacja Artystyczna Cantito dziękuje pani Barbarze Stelmach za zaproszenie, bardzo ciepłe przyjęcie i okazaną gościnność! Dziękujemy Babci Marysi, Panu Mariuszowi i Michałowi za pomoc na miejscu i w sprawach technicznych!

Licząc na kolejne zaproszenia na takie wydarzenia, jesteśmy przekonani, że nie było to nasze ostatnie spotkanie.

Galeria z koncertu dostępna na FaceBooku:

Mężczyzna stoi, śpiewa. Po jego prawej stronie stoją dwie kobiety.