W październiku na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:

Jeśli podoba Ci się to co robimy, wesprzyj nas dowolną kwotą. Tylko dzięki Tobie będziemy mogli dalej występować.

Wielkie kolędowanie za nami

Dodane 13.01.2016, 10:02

Szanowni Państwo,
10 stycznia w Klubie 6 Brygady Powietrznodesantowej odbył się wielki koncert kolędowy naszej Fundacji. Przygotowywaliśmy go od kilku miesięcy. Naszym ogromnym marzeniem było zagrać kolejny raz repertuar zupełnie nowy składający się z pięknych pieśni świątecznych oraz kolęd, których tak często nie można usłyszeć publicznie. Dodatkowo postanowiliśmy, że w tym roku postawimy na własne aranżacje tych utworów, które w większej części będą zagrane na żywo. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że nasz plan kolejny raz udało się zrealizować. W tym roku zaprosiliśmy do tego koncertu muzyków z Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego dla Dzieci Niewidomych i Słabowidzących w Krakowie. W ten oto sposób na scenie zaprezentowali się dla Państwa:

• Danuta Janda – wokal
  • Natalia Lewandowska – wokal
  • Agnieszka Łozińska – wokal
  • Monika Flaga – flet, gitara i wokal
  • Dominik Pawlus oraz Wiktor Batek – perkusja, pod kierownictwem Pana Janusza Świerkosza
  • Mieczysław Bąk – skrzypce
  • Karol Radwan – fortepian i wokal
  • Adrian Wyka – gitara i wokal

Dodatkowo, jako goście specjalni w koncercie wzięły udział laureatki II Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Krakowskiej: Emilia Azierska i Zofia Sydor.

Kobieta stoi, na głowie ma czapkę mikołajową. Po jej lewej stronie stoi mężczyzna, który w dłoniach trzyma skrzypce. Po jej prawej stronie stroi mężczyzna, który w dłoniach trzyma mikrofon.

Podczas koncertu udało nam się spełnić 2 marzenia: Mietka, który świetnie gra na skrzypcach, jednak o własnych do tej pory mógł tylko pomarzyć. Dlatego nasza Fundacja Specjalnie dla niego zakupiła wymarzony instrument. Drugie marzenie Agnieszki, która pisze piękne piosenki, o niezwykłych tekstach i muzyce. Aby mogła się nadal rozwijać, zaopatrzyliśmy ją w gitarę klasyczną. Ponadto dla wszystkich występujących tego wieczoru nasz fundacyjny Mikołaj przyniósł słodkie upominki.
Z ogromną przyjemnością wystąpiliśmy dla Państwa, którzy zechcieli spędzić z nami to niedzielne popołudnie. Mamy nadzieję, że na nasze kolejne koncerty będziecie przychodzić jeszcze chętniej.

Wszyscy, którzy występowali w koncercie kolędowym, stoją na scenie

Dziękujemy wszystkim naszym Darczyńcom, dzięki którym nasza Fundacja istnieje i ma środki na realizowanie tak pięknych projektów.
A w szczególności dziękujemy:

• Panu Pułkownikowi Stanisławowi Gardiasowi za umożliwienie nam organizacji koncertów w Klubie 6 Brygady Powietrznodesantowej, tak niezwykłym miejscu w centrum Krakowa.

• Mateuszowi Sieniawskiemu naszemu niezawodnemu akustykowi, na którego zawsze możemy liczyć przy większych projektach.

• Tomaszowi Fladze, który pomaga nam w organizacji technicznej oraz zawsze zapewnia rewelacyjne zdjęcia z takich wydarzeń.

• Wszystkim naszym współpracownikom, przyjaciołom i tym, którzy trzymają za nas kciuki, wspierają ciepłym słowem, czy dobrymi radami.

Bardzo dziękujemy, że jesteście z nami.
Do zobaczenia podczas kolejnych wydarzeń organizowanych przez Fundację Cantito.