W lipcu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:
10 zł. Dla Ciebie kawa mniej, dla nas ogromna pomoc. Podaruj teraz!

„Wiosna – wszystko kwitnie wkoło”, czyli pierwszy wiosenny koncert za nami

Dodane 22.03.2018, 17:28

21 marca po raz pierwszy zaprosiliśmy Krakowian do Klubu Aktora SPATIF na wspólne przywoływanie wiosny muzyką.

W kameralnej atmosferze tego klimatycznego miejsca bawiliśmy się z Państwem wspaniale.

Z niezwykłą energią śpiewaliśmy dla przybyłej publiczności typowo wiosenny repertuar takich znanych artystów jak: Skaldowie, Zbigniew Wodecki, Ewa Demarczyk czy Grzegorz Turnau. Zupełnie jak na Krakowian przystało.

Poza wokalistką Agnieszką Łozińską, wspaniale spisała się nasza sekcja instrumentalna: Monika Flaga na flecie poprzecznym, Mateusz Popis na cajonie i perkusjonaliach, Karol Radwan przy fortepianie i Adrian Wyka na gitarze basowej. Monikę i Adriana można było także usłyszeć w solowych utworach wokalnych oraz w piosenkach zbiorowych.

Za dźwięk odpowiedzialny był nasz wieloletni przyjaciel Mateusz Sieniawski.

Jesteśmy przekonani, wnioskując z Państwa przychylnych reakcji i próśb o bis, że wiosna lada chwila zapuka do naszych drzwi i na kwietniowym koncercie będziemy ją radośnie witać w znacznie większym gronie.

Do zobaczenia 19 kwietnia ponownie w Klubie Aktora SPATIF, gdzie zagramy kolejne, nowe, specjalnie przygotowane dla Państwa utwory!