W czerwcu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:

Jeśli podoba Ci się to co robimy, wesprzyj nas dowolną kwotą. Tylko dzięki Tobie będziemy mogli dalej występować.

XIV Konkurs Hej kolęda, kolęda w Oświęcimiu

Dodane 18.01.2019, 19:13

11 stycznia 2019 r. udaliśmy się do Oświęcimia, aby wraz z Małgorzatą Bartnik wziąć udział w XIV Konkursie Hej kolęda, kolęda. Rozegrany został w kategorii solistów oraz zespołów w trzech grupach wiekowych: 7-9 lat, 10-12 lat, 13-16 lat.

Małgorzata Bartnik to laureatka nagród w organizowanym przez naszą Fundację Ogólnopolskim Festiwalu Piosenki Krakowskiej oraz wokalistka podczas wielu naszych koncertów. Jedną z nagród, którą Małgosia zdobyła w OFPK były warsztaty wokalne prowadzone przez Prezes Monikę Flagę. To właśnie w ramach tych spotkań, Panie przygotowały materiał kolędowy, z którym udaliśmy się do Oświęcimia. Ponieważ zadanie potraktowaliśmy bardzo kompleksowo, nasi muzycy Karol Radwan (piano) i Adrian Wyka (bas), towarzyszyli Małgosi na scenie. W ich wykonaniu można było usłyszeć "Mario czy już wiesz" z repertuaru TGD oraz "Kolęda cisza" z repertuaru Katarzyny Groniec.

Komisja w składzie:

Izabela Mytnik (muzyk, wokalistka, pedagog wokalny)

Joanna Kasperek-Szymonik (wokalistka, pedagog wokalny)

Bernadetta Majcher (nauczyciel kształcenia słuchu, muzyk)

Jacek Furtak (muzyk) po wysłuchaniu prezentacji artystycznych przyznała nagrody i wyróżnienia.

Nasi muzycy z Małgosią na czele, zdobyli pierwsze miejsce w swojej kategorii.

To kolejne nagrody, które udaje się zdobywać naszym Wspaniałym podopiecznym i przyjaciołom Fundacji w ostatnich miesiącach.

Jesteśmy bardzo dumni i wiemy, że to nie jest nasze ostatnie słowo.