Skórki: Niebieska Większy kontrast
Witamy na oficjalnej stronie Festiwalu organizowanego przez Fundację Artystyczną Cantito.
Ogólnopolski Festiwal Piosenki Krakowskiej odbędzie się w dniach 10 kwietnia - 19 czerwca 2019 r. w internecie. Przyjmowanie zgłoszeń rozpocznie się 10 kwietnia, a zakończy - 10 maja 2019! Zachęcamy do wsparcia!
Więcej informacji na tej stronie lub naszym fanpage na Facebooku pod tym adresem.
AKTUALNOŚCI IDEA ZGŁOSZENIA PARTNERZY PYTANIA I ODPOWIEDZI KONTAKT FUNDACJA ARTYSTYCZNA CANTITO

Pliki do pobrania:

Regulamin

Skład tegorocznego Jury

Dodane 08.06.2015, 19:54

Drodzy Państwo przedstawiamy tegoroczne Jury, w skład którego wchodzą znakomici krakowscy artyści:

1. Lidia Jazgar – krakowska artystka, dziennikarka Radia Kraków, konferansjer.
Jest absolwentką Wydziału Filozoficzno – Historycznego Uniwersytetu Jagiellońskiego.
Współzałożycielka, wokalistka, współautorka tekstów i muzyki, menadżer zespołu GALICJA, z którym nagrała 8 płyt (6 CD i 2 DVD).
Za działalność społeczną na rzecz osób niepełnosprawnych otrzymała Medal św. Brata Alberta i nagrodę Amicus Hominum. Została także uhonorowana Srebrnym Medalem Jana Pawła II za zasługi dla Archidiecezji Krakowskiej oraz Odznaką Honoris Gratia, za szczególne zasługi dla Krakowa i jego mieszkańców.
Jej najbardziej znane projekty cykliczne:
COŚ DLA DUCHA;  GALICYJSKIE WIECZORY z PIOSENKĄ;  NOWA HUTA. DLACZEGO NIE?!;  WIECZORY KOLĘD i PASTORAŁEK;  ALBERTIANA;  ZACZAROWANE RADIO KRAKÓW

2.  Konrad Mastyło – muzyk, kompozytor, pianista, organista, pedagog.
Jest absolwentem Akademii Muzycznej w Krakowie.
Legendarny pianista Piwnicy pod Baranami.
Był członkiem zespołu Marka Grechuty - "Anawa".
Współpracuje m.in. z Jackiem Wójcickim,Anną Szałapak, Beatą Rybotycką, Elzbietą Towarnicką, Ireną Santor, Zbigniewem Preisnerem, Zbigniewem Wodeckim, Przemysławem Brannym. Od wielu lat jest związany z teatrem STU jako pianista oraz aktor. Jest także wykładowcą w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej im. Ludwika Solskiego oraz nauczycielem w Staromiejskim Centrum Kultury Młodzieży w Krakowie
Jest wykonawcą muzyki do wielu znanych filmów i seriali, m.in.:
• "Dekalog", "Podwójne życie Weroniki", "Skaza", „Trzy kolory”,
"Kiedy mężczyzna kocha kobietę", "Czas honoru", a także do spektakli teatralnych z muzyką Zygmunta Koniecznego, Jana Kantego Pawluśkiewicza, Zbigniewa Preisnera.

3. WŁADYSŁAW GROCHOT – krakowski muzyk jazzowy. Jest absolwentem Akademii Muzycznej w Krakowie.
Trębacz i wokalista legendarnego zespołu jazzowego BOBA JAZZ BAND, z którym nagrał kilkanaście płyt CD i DVD. Zrealizował także nagrania dla TVP.
Współpracuje z wieloma muzykami – instrumentalistami i wokalistami; nie tylko jazzowymi. Obecnie jest liderem formacji Just Jazz.