We wrześniu na działalność fundacji potrzebujemy 5680 zł. Do tej pory zebraliśmy:

Jeśli podoba Ci się to co robimy, wesprzyj nas dowolną kwotą.

Pierwszy koncert online - projekt TON

Dodane 23.12.2020, 11:11

W niedzielę 20 grudnia 2020 r. w Centrum Kultury Wrocław-Zachód zagraliśmy nasz pierwszy koncert online. Odbył się on w ramach projektu TON (Twórczość Osób Z Niepełnosprawnością).

Próby do tego przedsięwzięcia rozpoczęły się w listopadzie. Chcieliśmy przygotować się jak najlepiej, aby publiczność przed ekranami przeżyła z nami wspaniałą, muzyczną ucztę. Byliśmy bardzo ciekawi, jak będzie się nam śpiewać w sali, w której – prócz osób pomagających dopiąć wszystko na ostatni guzik – nie będzie nikogo.

Punktualnie o godzinie 17.00 rozpoczęła się transmisja koncertu. Wystąpiliśmy w składzie: Monika Flaga (śpiew i konferansjer), Adrian Wyka (śpiew, konferansjer i bas), Karol Radwan (fortepian i śpiew), Mateusz Popis (instrumenty perkusyjne), Agnieszka Łozińska i Elżbieta Kuzio (śpiew).

Podczas godzinnego koncertu publiczność, która jak się okazało, nie zawiodła i dopingowała nas online mnóstwem ciepłych słów uznania i wieloma pozytywnymi reakcjami, mogła usłyszeć polskie utwory takie jak: „W kinie w Lublinie” z repertuaru zespołu Brathanki, czy nieco bardziej spokojny „Jaki piękny świat” Alicji Majewskiej.

Nie zabrakło także piosenek wprowadzających wszystkich w magię świąt. Ze sceny zabrzmiały m.in: „Śniegu cieniutki opłatek” zespołu Pod Budą, czy „Anioły” Andrzeja Koryckiego i Dominiki Żukowskiej.

Koncert był też okazją do spotkania się z Elżbietą Kuzio, która nie zawsze ma możliwość śpiewania razem z nami. Bardzo cieszymy się, że mogliśmy zagrać w pełniejszym składzie.

Dziękujemy Centrum Kultury Wrocław-Zachód za możliwość występu, a także wszystkim, którzy pomagali nam w przygotowaniach. Było to dla nas nowe i ciekawe doświadczenie.

Nasz występ wciąż można obejrzeć, do czego bardzo zachęcamy.

Galeria zdjęć, z tego wydarzenia, dostępna jest TUTAJ.

Do zobaczenia wkrótce na kolejnych koncertach.