W lipcu na działalność fundacji potrzebujemy 3000 zł. Do tej pory zebraliśmy:
10 zł. Dla Ciebie kawa mniej, dla nas ogromna pomoc. Podaruj teraz!

Dwutygodniowy szał twórczy

Dodane 12.08.2017, 13:54
Cztery osoby - dwie kobiety i dwóch mężczyzn - stoją na schodach przed budynkiem.

11 sierpnia 2017 r. zakończyliśmy dwutygodniowe przygotowania do realizacji nowego dużego projektu.

Efekty intensywnej pracy cieszą nas wszystkich. Każdy z wokalistów z akompaniatorem opracował na nowo cztery utwory solowe, skupiając się na linii melodycznej, prawidłowej dykcji i interpretacji.

Z wielką przyjemnością zaaranżowaliśmy je także instrumentalnie.

Poza tym przygotowaliśmy aranżacje wokalne i instrumentalne sześciu piosenek zbiorowych, które z pewnością usłyszą Państwo na kolejnych koncertach.

Wszystkie uwagi i komplementy zawdzięczamy prezes fundacji Monice Fladze, która przez te dwa tygodnie starała się wydobyć z nas to, co artystycznie najlepsze; wiceprezes Adrian Wyka poza pracą wokalną wcielił się po raz kolejny w rolę basisty; niestrudzenie i cierpliwie, po wielokroć powtarzając, akompaniował Karol Radwan, a Mateusz Popis co jakiś czas towarzyszył nam na perkusji i kachonie.

Zadowalających efektów nie można osiągnąć bez odpoczynku – a więc coś dla ducha – koncert uzdolnionych pianistów z ameryki czy świetny, nastrojowy, kameralny koncert Basi Stępniak-Wilk oraz coś dla ciała – integracyjne spotkania, na których główną atrakcją był ciągle towarzyszący nam śmiech i mnóstwo pysznego jedzenia.

Żałujemy, że na kolejne warsztaty trzeba czekać cały rok, na szczęście czas bardzo szybko mija.

Cztery osoby stoją na chodniku. W tle widać drzewa.